25.11.1917: Suurlakon mainingit Turussa.


Virastot ja tuomioistuimet edelleen estetyt toimimasta.

Kivääriniekat punakaartilaiset olivat vielä eilen vahdissa ent. Akatemiantalon porteilla estäen pääsyn talossa sijaitseviin virastoihin. Tiedusteltaessa, kauvanko tätä virkamiesten virantoimitukseen menon estämistä jatkuu, vastasivat miehet, etteivät he sitä tiedä ja että he ovat vain saaneet määräyksensä toistaiseksi. Sosialistin kertoman mukaan pidetään hovioikeus y.m. virastot sulettuina siksi kunnes hallituskysymys on eduskunnassa ratkaistu.

Järjestysmiliisit. Kaduilla käveleville järjestysmiehille ilmestyi eilen aamulla vasempaan käsivarteen leveä punainen nauha, jossa on Turun kaupungin vaakuna. Nauhat ovat luultavasti samoja, joita poliisit käyttivät Venäjän vallankumouksen jälkiaikoina viime keväänä.

Vangit. Maaherra ja poliisimestari edelleen pidätettyinä. Maaherra Collan ja poliisimestari Nikander ovat edelleet pidätettyinä raatihuoneella ja riippunee heidän vapauttamisensa kokonaan hallituskysymyksen ratkaisusta, mikä tapahtunee huomenna maanantaina.

Rautatievirkamies K.E: Arpalahti vapautettu. Niin kuin eilisessä lehdessä kerroimme, vapautettiin toissapäivänä kaikki muut silloin vielä pidätettyinä olevat vangit paitsi maaherra Collan, poliisimestari Nikander ja rautatievirkamies Kaarlo Arpalahti Paimiosta. Eilen klo 4 aikaan i.p. laskettiin hra Arpalahti vapaaksi senjälkeen kun häntä vastaan tehdyt monilukuiset syytökset oli osotettu perättömiksi.

Uusi Aura 25.11.1917