11.11.1917: Suuria varkauksia Nousiaisissa


Toissapäivää vastaan yöllä tapahtui Nousiaisten Nummen kylässä rohkea ryöväys kahdessakin eri paikassa. Äijälän talon lukitusta tallista vietiin arvokas 10-vuotias tammahevonen. Ovi oli avattu nähtävästi tiirikalla. Muuan naapuritalon poika oli nähnyt keskiyön aikana valoa tallista, mutta kun hän luuli talosta lähdettävän kaupunkimatkalle, ei hän osannut pahaa aavistaa.

Niinikään murtautuivat varkaat kauppias E. Vuorenpään omistamaan kauppapuotiin, jonne olivat päässeet särkemällä ikkunan. Siellä anastivat rosvot m.m. 2 pakkaa pukukangasta, 1 palan flanellia, villapaitoja sekä makasiinista, jonne nähtävästi väärällä avaimella olivat päässeet, usean kymmenen markan arvosta lihaa. Yhteensä arvioidaan tavaraa kadonneen noin 800-900 mkn arvosta. Puodissa oli tarkastettu laatikot ja rahalaatikko oli murrettu auki, mutta rahaa ei sieltä kuitenkaan sattunut olemaan suurtakaan summaa. Tuttuja näyttävät vorot olleen jo siitäkin päättäen, että kaikki voitiin suorittaa niin hiljaa, ettei viereisessa huoneessa asuva kauppapalvelijakaan herännyt. Varkaista ei ole toistaiseksi mitään tietoja saatu.

Myöhemmin ilmoitettiin meille, että varastetun hevosen löysivät poliisikonstaapeli A. Peltola ja talollisenpoika O. Äijälä, jotka olivat lähteneet voroja takaa-ajamaan, eilen Raunistulassa Tryggin pajan luota yksikseen jätettynä.

Luultavaa on, että myöskin puotivarkaat ovat olleet Raunistulasta, koska muutamia raunistulalaisia epäilyttäviä henkilöitä on nähty Nousiaisissa liikkuvan.

Uusi Aura 11.11.1917