28.10.1917: Partiopäivät Turussa


Olkaa valmiit, partiopojat! Täksi päiväksi on täkäläinen paikallishallitus järjestänyt kaupunkimme suomalaisten partiopoikien juhlat. Toivomme heti aluksi, että syksyn tavanomainen harmaa sävy tänä päivänä olisi vaihtunut iloisempaan, jotta reippaitten poikiemme mieliala pysyisi aurinkoisena ja uudet liput kuivina.

Niin, uudet liput! Täkäläisten oppikoulujen partio-osastot ovat hankkineet kukin koululleen hienot liput, jotka vihitään tänään tarkoitukseensa.

Päivällä on ensin klo ½1 alkaen yhteinen vuosikokous Suom. Klassillisen lyseon voimistelusalissa. Tärkeänä kysymyksenä on ylipäällikön vaali. Keskustellaan säännöistä ja tarkastetaan tilit. Sieltä lähtevät partiopojat soittokuntineen ja lippuineen järjestynein rivein Turun vanhan linnan pihalle. Täällä juhlat kehittyvät huippuunsa.

Ohjelma on laadittu niin innostavaksi kuin mahdollista. Mainittakoon ken kulussa seuraa:

Lehtori Julius Finnberg pitää juhlaesitelmän, joka luultavasti tulee käsittelemään linnan historiaa. Ja silloin se varmasti on mielenkiintoinen, sillä tiedämmehän miten vastustamattomasti leht. Finnbergin elävä esitys voi temmata mukaansa. Seuraa runonlausuntoa. Tämän jälkeen otetaan ”scouttilupaukset” nuorilta nahkapojilta ja sitten vihitään liput. Väliajoilla torvisoitto jatkaa ohjelmaa. Lopuksi lauletaan yhteisesti Maamme-laulu.

Tässä juhlan suunnitellut pääpiirteet ja näihin puitteisiin toivomme sisältyvän runsain määrin mieltä kohottavaa ja innostavaa sisältöä!

Uusi Aura 28.10.1917