5.9.1917: Nousiaisissa ampumavälikohtaus ja vangitseminen


... Tapahtumien kulku oli seuraava: Kun muutamat mieshenkilöt yhdessä kunnan poliisikonstaapeli A.Peltolan kanssa olivat kiinniottamassa muutamia Kakolasta karanneita epäiltyjä Laihoisten kylästä Laurilan talon ladosta, ammuttiin talollisenpoika Penttilää päähän. Laukaus osui silmän yläpuolelle ja tuli siihen runsaasti verta vuotava haava. Kiireimmiten toimitettiin haavoittunut autolla Turkuun lääkärin sidottavaksi.

Pimeän vuoksi on tuntematonta, ammuttiinko laukaus ladosta vaiko ulkopuolelta, mutta kiinniotetuilla miehillä, jotka tutkittaessa havaittiinkin olevan muita kuin Kakolasta karanneita, kotoisin Urjalasta, Punkalaitumelta ja Turusta, ei tavattu muita aseita kuin paljastetut puukot taskuissa. Kaikesta päättäen eivät nämäkään miehet olleet viattomilla retkillä, sillä kun kiinniottajat kehoittivat miehiä tulemaan ulos ladosta, eivät nämä totelleet käskyä, vaan täytyi heidät väkisin vangita.

Eilen päivällä pidetyssä tutkimuksessa, jossa myöskin oli saapuvilla Kakolan virkailijoita, laskettiin vangitut miehet vapaiksi.

Haavoittuneen Penttilän tila oli eilen illalla edelleen vakava. Kuula on tunkeutunut pääluun sisään, josta sitä ei ole voitu poistaa. Häntä hoidetaan Turun lääninsairaalassa.

Uusi Aura 5.9.1917